Kontaktinfo:

SmartCom.Info AS,
PB 2427 Solheimsviken,
5824 Bergen
Bergen@SmartCom.Info


Bryggen i Bergen har en historie som
strekker seg langt tilbake

Bryggen i Bergen er en av Bergens mange stoltheter, og som bergensere flest vet å sette stor pris på. Både om sommeren og vinteren er Bryggen sentrum for et yrende folkeliv, handel og bevertning. Området har atskillige butikker, restauranter, puber og hoteller i et bredt og variert utvalg. Bryggen i Bergen er en av de tingene både turister og fastboende bør ta seg tid til å promenere på.

bryggen1


Bryggen i Bergen har røtter så langt tilbake som til rundt år 1000. Da Bergen ble grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 var det eldste byområdet, og det som ble regnet som det økonomiske sentrum, sentrert på bryggesiden. Etter hvert som Bergen gjennom sin delaktighet i Hansaforbundet opplevde økonomisk vekst, ble bebyggelsen utvidet og forbedret, men de fleste av dagens bygninger ble oppført etter bybrannen i 1702. På bryggeområdet i dag finner man 61 fredete bygninger over om lag 13 mål. På grunn av sanering og branner i moderne tid er dette omtrent en fjerdedel av den opprinnelige bebyggelsen. Bebyggelsen har fulgt en europeisk byggetradisjon som var relativt felles på 1100-tallet, godt tilpasset sjøhandel og lagring, og i den bakenforliggende delen av Bryggen finner man steinkjellere som er datert tilbake til 14- og 1500-tallet.

I dag møtes det gamle og det nye på Bryggen i Bergen. Området er moderne, men med et historisk og ærverdig sus over seg. Av kulturelle alternativer og severdigheter finner man Bryggen Museum, Galleri Bryggen og Bryggen Kunstskole, Mariakirken, Håkonshallen og Bergenhus Festning i umiddelbar nærhet. Fra Bryggens sørside er det bare 20 meter til fisketorget, og cirka hundre meter til Fløybanen og Torgallmenningen.

bryggen2På Bryggen finner man også atskillige hoteller og overnattingssteder. Tulip Inn Rainbow Hotell Bryggen Orion tilbyr rimelig overnatting rett ved Håkonshallen, Radisson SAS Bryggen har en beliggenhet andre hoteller bare kan drømme om, og Rainbow Hotel Rosenkrantz tilbyr smakfull og stilmessig overnatting. Også Dreggen Hotell Bergen har ypperlig beliggenhet på Bryggen, og fra gamle, men moderne Strand Hotell har man utsikt over Vågen, Bryggen og mot Fløien. Med sin fortsatt sentrale beliggenhet befinner Bryggen i Bergen seg innfor gangavstand også til Universitetet i Bergen, Nordnes hvor man finner Akvariet i Bergen, Johanneskirken, Korskirken og flere museer og utstillinger. Bryggen befinner seg på siste stopp med flybussen fra Bergen Lufthavn Flesland, cirka en kilometer fra tog- og busstasjonen i Bergen, samt 150 meter fra båtterminalen på Styrandkaien.

bryggen3


 

Fra bryggen i Bergen tilbake til Bergen.info

 


©Copyright 2004- 2006 Bergen.info All Rights Reserved