Kontaktinfo:

SmartCom.Info AS,
PB 2427 Solheimsviken,
5824 Bergen
Bergen@SmartCom.Info


Nordnes Park og Sjøbad
En av de idylliske oasene i Bergen Sentrum

Nordnes Park og Sjøbad ligger i overkant av en kilometer nord for Torgallmenningen og Bergen sentrum. I Nordnesparken har både bergensere og besøkende et nydelig og stort område grøntareal hvor man kan bade, gå i akvariet, slappe av i sola eller rett og slett gå seg en tur. Nordnes Park og Sjøbad ligger, som navnet tilsier, på den nordlige delen av Nordneshalvøyen. Grensen for Nordnes starter omtrent ved USF Verftet, går opp langs fjellet ved Fredriksberg og ned Nykirkeallmenningen til Vågen.

 

nordnes

Utendørsbassenget på Nordnes i Bergen har fått mye oppmerksomhet i norsk og utenlandsk presse. Sjøbadet ble åpnet allerede i 1910, består av saltvann som blir varmet opp til om lag 25 grader, og er 25 meter langt. Anlegget har også stupebrett og omkledningsrom, men dusjbåsene er utendørs, så en vask i høstmånedene kan være en forhutrende opplevelse. Det oppvarmete vannet i sjøbadet fører dog til at man får varmen hurtig tilbake. åpningstidene er fleksible ut fra årstid og værforhold, men i utgangspunktet er det åpent hver dag fra klokken ti om morgenen til klokken syv på kvelden. For voksne koster billetten til Sjøbadet på Nordnes 45 kroner, og 20 kroner for barn, men man kan også kjøpe tolvklippskort til 450 for voksne og 200 for barn.

I tillegg til å ha flere titalls større gressflekker og benker hvor man kan slappe av og kose seg, er det også atskillige stier og grusveier utover i Nordnesparken. Går man helt ytterst kommer man til en ti meter høy og to tonn tung totempæl, som ble gitt Bergen fra vennskapsbyen Seattle i anledning Bergens 900-årsjubileum i 1970. Denne totempælen har også gitt opphav til en egen utendørsfestival, Totemfestivalen, som siden 2003 har gitt unge og lovende band og artister muligheten til å opptre foran et rusfritt publikum. Festivalen avholdes normalt mot slutten av august og er en garantert fin opplevelse for både ungdommer og voksne.

På Nordnes ligger også Akvariet i Bergen, med Europas største samling av fisk og virvelløse dyr fra Nordsjøen. Akvariet har også et utendørsbasseng hvor besøkende kan bevitne pingviner og sel i fri utfoldelse. Nordnes Park og Sjøbad er i så måte et flott mål for en søndagstur, spesielt for turister eller en familie på tur, tatt i betraktning de barnevennlige forholdene. Mot Nordnes ligger flere hoteller og overnattingssteder for besøkende og turister, til flybussen fra Bergen Lufthavn Flesland er det nesten to kilometer, og tre kilometer til tog- og busstaasjonen.


Fra Nordnes park og sjøbad tilbake til Bergen.info


©Copyright 2004- 2006 Bergen.info All Rights Reserved