Kontaktinfo:

SmartCom.Info AS,
PB 2427 Solheimsviken,
5824 Bergen
Bergen@SmartCom.Info


Turen over de syv fjell i Bergen er en opplevelse man kan fortelle om i lang tid

Bergens syv fjell er berømte og navngjetne over det ganske land, og turen over fjellene er også noe de fleste har hørt om. Syvfjellsturen arrangeres hvert år i slutten av mai eller begynnelsen av juni, og siden 1997 har man også kunnet gå firefjellsturen, for de som gjerne vil ta det litt roligere. Syvfjellsturen ble første gang arrangert i 1948, og 206 deltagere stilte opp. Siden den gang har antallet steget betraktelig, og i 2004 ble en foreløpig rekord satt, med 3233 deltager, hvorav 2146 personer gikk alle syv fjellene. Fra starten i 1948 har over 64 000 personer deltatt i marsjen, noe som gjør den lange turen til en heller spesiell folkefest.


syfjell

 

syfjell2Diskusjonen omkring hva det er som egentlig kan regnes som de syv fjellene rundt Bergen har pågått lenge. I visse sammenhenger blir både Blåmanen og Storevarden tatt med i sammenhengen, men de er iallfall ikke med på listen over de syv fjell som skal bestiges under den bergenske syvfjellsturen. Løypene er godt oppmerket, så det er ingen sjanse for å gå seg bort. Turen pleier å starte ved Nutec i Gravdalsveien 255 i Gravdal mellom klokken 08.00 og 09.00, og går deretter fire kilometer til Lyderhorn, 396 meter over havet. Turen går så videre nye fire kilometer til Damsgårdsfjellet som ligger 350 meter over havet, og ytterligere 3 kilometer til Løvstakken 477 meter over havet. Turen til Ulriken går via Danmarksplass og Bergen Yrkesskole, som også er startstedet for firefjellsturen. Firefjellsturen starter mellom klokken 09.00 og 11.00, og her får man i tillegg servert gratis suppe og saft. Fra Løvstakken til Ulriken, som ligger 640 meter over havet, er det om lag seks kilometer. Deretter er det fem kilometer til Fløyfjellet, via Fløirestauranten, og som ligger 400 meter over havet, tre kilometer til Rundemanen 560 meter over havet, og en kilometer til Sandviksfjellet som ligger i 417 meters høyde. Deretter går turen de siste fire kilometerne til Turlagskontoret i Marken, noe som gir en total gangavstand på om lag tre mil.


syvfjell3Syvfjellsturen er en ganske krevende tur, og med en total stigning på omkring 2200 meter kreves det at deltagerne har holdt seg i fysisk form med regelmessig turgåing på forhånd. Det er ikke anbefalt å starte på Ulriken etter klokken 16.00, og dersom man ønsker på få turen formelt godkjent må man huske å få stempel på alle kontrollpostene. I tillegg er det viktig at representanter for arrangørene får beskjed derom man ønsker å avbryte turen. Når det er sagt, må det nevnes at syvfjellsturen i Bergen er en flott anledning for turister, besøkende og fastboende til å bli litt bedre kjent med Bergen og omegn, med fjellene, fjordene, utsikten og naturen i all sin prakt.


Fra Syv Fjelll tilbake til Bergen.info


©Copyright 2004- 2006 Bergen.info All Rights Reserved