Kontaktinfo:

SmartCom.Info AS,
PB 2427 Solheimsviken,
5824 Bergen
Bergen@SmartCom.Info


Uteliv i Bergen
Hvordan underholder man seg i den største byen på Vestlandet?

Uteliv i Bergen er stort og variert, og mange ønsker å komme tilbake og oppsøke utelivet igjen og igjen. Innefor et sentrumsområde på under ni kvadratkilometer ligger det flere hundre restauranter, barer, puber, diskoteker, øvrige bevertnings- og serveringssteder, kinoer, teater, gallerier og museer. I bydelene utenfor sentrum er det veldig få uteplasser, og resultatet er at Torgallmenningen og området rundt syder av folkeliv, enten det er ukedag eller helg, sommer eller vinter. Man kan trygt si at uteliv i Bergen er spennende og mangfoldig.

De fleste bergensere kjenner til eller kan sangen om Madam Felle, Jonnemann sin gamle mor. Madam Felle solgte øl i gjestgiveriet og skjenkestedet i Sandviksvei nr. 23 på 1800-tallet, og mang en historie og myte har spunnet ut fra madammen og hennes omgivelser. Men det Bergenske utelivet går mye lengre tilbake enn 1700- og 1800-tallets kneiper og skjenkestuer. Og dagens kulturbilde og uteliv i Bergen er en fargerik flora av gamle tradisjoner og nye impulser.

Enten man setter pris på en bedre middag, et kjapt måltid, en kopp kaffe eller en pils, slappe av med en god film på Bergen Kino eller utvide sin kulturelle horisont med et besøk på teater eller museum, har Bergen tilbud som vil kunne passe de fleste. De fleste etablissementer er tilrettelagte for barn eller bevegelseshemmede, den bergenske varmen og gjestfriheten er langt fra en klisjé.

Bergen Kino kan man velge i et stort assortiment av filmer fra inn- og utland, og i 2004 åpnet kinoen sitt nye kinobygg i Magnus Barfotsgate, med fem nye saler, som gjør at Bergen Kino til enhver tid har 20 saler disponible for filmframvisninger.

Bergens nasjonale teater, Den Nationale Scene, har røtter tilbake til Ole Bulls 1850-tall, og har oppsetninger og arrangementer på gang året rundt. I perioder har DNS oppsetninger fra klokken 10 om morgenen til klokken 23 på kvelden.

På musikk- og konsertfronten ligger uteliv i Bergen i nasjonal og skandinavisk front. Den såkalte Bergensbølgen som kom på slutten av 90-tallet bidro mye til at verden utenfor Hordaland har fått øynene opp for den bergenske pulsen og kreativiteten, og musikkanalen MTV har ved flere anledninger laget innslag fra Bergen. Men også utenfor det store mainstream-bildet skjer det mye, og i Bergen kan man finne konserter innenfor enhver sjanger på hvilken som helst ukedag, det være seg rock, jazz, blues, med mer.

Og dersom man er av den typen som liker å danse, kan man finne atskillige plasser hvor man kan få svingt på seg, enten man liker å danse til disco, club, rock, swing, salsa og andre latinamerikanske rytmer.

Med et pulserende uteliv i Bergen, kan den bergenske natten vare lenge for de som ønsker og vet å hygge og more seg.

 


 

 

 

Fra uteliv i Bergen tilbake til Bergen.info

 


©Copyright 2004- 2006 Bergen.info All Rights Reserved